Overlast, schade en gevaar voor de volksgezondheid wordt vaak veroorzaakt door knaagdieren. Risico´s van ongedierte krijgen steeds meer aandacht. Met name bedrijven in een hygiënisch kritische omgeving onderkennen dit, maar ook kantoren en winkels ondervinden risico´s, zoals knaagschade aan archief of bekabeling, denk hierbij o.a aan uw kwetsbare data netwerk. 

Huismuis:

Een veel voorkomend knaagdier is de huismuis. Hoe moeilijk het ook allemaal is, hoe klein het gaatje ook mag zijn, de huismuis komt in onze gebouwen. Huismuizen zijn een ware crime voor de mensen. Daarnaast kunnen zij enorme schade aanbrengen aan materialen en ons voedsel. Huismuizen brengen ook enorme risico's met zich mee op het gebied van hygiëne en volksgezondheid.

 

Bruine rat:

Deze viervoeter heeft ons al jaren in de tang. Daar waar de mens is, is de bruine rat. Het zijn zeer goede klimmers, goede zwemmers en snelle gravers. Zodoende komen zij overal waar zij willen.

 

Zwarte rat:

De zwarte rat is misschien wel een van de beruchtste soorten. Berucht om de verspreiding van Pest. Zwarte ratten zijn ware topatleten als het gaat om klimmen. Ze leven graag op hoogte in gebouwen.

Behandelingsplan:

Determinatie (soort vaststellen) is de eerste stap in het behandelingsproces. Dit kan aan de hand van uitwerpselen en/of vraatschade. Vervolgens inventariseren (verspreiding).
Aan de hand van de bevindingen wordt een behandelingsplan opgesteld en kan worden overgegaan tot wering en bestrijding.


Weren:

Het weren van knaagdieren is uiterst belangrijk, opslag ordenen, begroeiing tegen gebouwen verwijderen, goede hygiene, gesloten vuilcontainers, gaten dichten, riolering in goede staat houden, enz.

Resultaat:

Wij denken verder dan alleen ongediertebestrijding, we adviseren bij het wegnemen van de risico's op ongedierte en creëer een beheersbare situatie. Deze aanpak biedt duurzame oplossingen, zodat uw investering in onze diensten leidt tot een daling van de kosten.